donderdag 3 oktober 2013

Ria Pontevedra

Queste naar het pakketje deel 1
Op 8 september zeilen we ria Pontevedra binnen. Deze ria vinden we minder mooi ogen dan de vorige ria, met name doordat de havenstad Marin de ria domineert. Wel doen we mooie stadjes aan als Combarro, een van de meest toeristische stadjes tot nu toe met zelfs een Engelstalige uitleg op de informatieborden! Ook hebben we een mooi tochtje met de bijboot de rivier op naar Pontevedra, waar eindelijk een H&M is waar we wat laatste kleding voor Ewan kopen.

Maar de zeiltripjes in deze ria worden toch enigszins bepaald door een pakketje dat we moeten afhalen op het postkantoor in Sanxenxo. In dit pakketje zitten wat onderdelen die hier moeilijk te krijgen zijn. Eén ervan hebben we hard nodig om een lekkage vroegtijdig te voorkomen. Die willen we heel graag hebben want als één ding niet fijn is ín een boot, is het buitenwater!

Al dagen vooraf cirkelen we rond Sanxenxo. Als we uiteindelijk naar het postkantoor gaan, blijkt het pakket niet aangekomen. Is het vertraagd of is er iets mis vragen we ons af. In een kroegje met internet zien we met ontstelling  dat  het pakket naar Pontevedra gebracht  is in plaats naar Sanxenxo! En Pontevedra ligt al achter ons. Na wat bellen met de pakketdienst besluiten we het pakket maar naar Vigo te laten sturen, dat ligt op de route.

Eilanden van Cies
We moeten even wachten tot het pakket in Vigo is en besluiten om naar de hier bekende eilanden van Cies te gaan. We ankeren in een kleine baai met een strandje. Het zijn inderdaad mooie eilanden maar in ons geval ook erg druk. We zijn er precies in het weekend en de ferries met bezoekers gaan af en aan! De stranden liggen vol en op 'ons' strandje is nog nauwelijks plek voor onze bijboot die we tussen de zonnende mensen proppen. Ondanks de drukte is het gezellig en ontspannen.
 

 Foto: Eén van de eilanden van Cies.