vrijdag 21 februari 2014

Grenada & Carriacou

Op 16 januari vertrekken we van Barbados naar Grenada. Het is 140 mijl varen wat betekent dat we de nacht moeten door zeilen. We hebben het weer goed uitgezocht dit keer, het is een heerlijke wind zowel overdag als ’s nachts. Wat een relaxed tochtje! We komen de volgende dag al vroeg in de ochtend aan in Prickly Bay in het zuiden van Grenada. We zijn even overweldigd en verbaasd hoe druk het hier is, wat veel boten zeg.

Rond half 12 willen we inklaren maar eenmaal bij Customs blijkt dat toch echt nu niet te kunnen. Een medewerker zit al half slapend met zijn benen op zijn bureau en negeert ons demonstratief. De ander is een vriendelijke man die ons uitlegt dat het bijna lunchtijd is, we moeten na hun lunch exact om half 2 terug komen met een aantal ingevulde formulieren. Geen probleem, we strijken neer in een nabij gelegen barretje en vullen het papierwerk braaf in onder het genot van een koud biertje.

Prickly bay is een mooie vertrekbasis om Grenada verder te verkennen. We maken nog een kort hopje naar Hog Island, een mooie onbewoonde omgeving maar ook hier is het knetterdruk met ankerende zeilboten.  Dan weer terug naar Prickly bay waar Nederlandse vrienden (White Spirit en Cassandra) vanuit Barbados arriveren. We liggen 5 dagen gezellig samen en op een zondag bezoeken samen de Seven Sisters waterval. Voor dit tochtje weten we met zijn allen een busje voor een nette prijs te regelen die ons wegbrengt en weer ophaalt. De tocht naar de waterval maken we met een gids en gelukkig ook met een geleende wandelstok (dikke tak). Het pad op de heenweg (en ook de terugweg) is vrij smal en best stijl naar beneden. Omdat het net geregend heeft is het op sommige stukken aardig glad. De gids helpt mij en Ewan heel goed met aanwijzingen waar ik mijn voeten kan plaatsen. Om het laatste stukje af te leggen moeten we door een riviertje lopen, erg leuk maar ook spannend met Ewan op mijn buik. Hier helpt de gids mij helemaal fantastisch. Het over de stenige bodem lopen lijkt nu kinderlijk eenvoudig. En dan hebben we uitzicht op de waterval, het zijn er twee. Supermooi! Jammer is dat het water bruin is door de hevige regenval. Onze gids laat zich door de waterkleur niet weerhouden en klimt naar de bovenste waterval om er vervolgens vanaf te duiken. Wij mogen ook maar durven niet omdat we de bodem niet kunnen zien. Ook van de tweede waterval springt onze gids vrolijk af. Hmmm, wij maken er maar een foto van maar blijven op de kant staan haha.

 


 Foto: Hog Island.
 

Foto: De afdaling naar de Seven Sisters waterval.


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Foto: De afdaling naar de Seven Sisters waterval.


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Foto: Onze gids klaar voor de sprong vanaf de waterval.

Op 27 januari zeilen we naar Carriacou, een eiland ten noorden van en behorend tot Grenada. Het is een pittige zeiltocht. We volgen een op internet gevonden zeiladvies op omdat de zee tussen Grenada en Carriacou erg ruw kan zijn. Ook wanneer wij er zeilen is de zee er ruw en de boot stuitert er aardig over. Gelukkig is het van korte duur en bereiken we de ruime ankerbaai van Carriacou snel. Het is opnieuw erg druk met boten. Aan land is de baai  dun bevolkt. Er is een klein stadje en langs de baai is een summiere lintbebouwing aanwezig van met name golfplaten huisjes met soms wat steen. De sfeer is heel gemoedelijk en prettig. Via de mail horen we dat onze Engelse vrienden Vicky en Elliot op Union (onderdeel van de Grenadines) liggen, een eiland verder noordelijk. We besluiten snel naar Union te zeilen en hun te ontmoeten.