donderdag 11 juli 2013

Met t knuisje in zijn mond en Eerste Hulp

Met Ewan gaat t goed, hij is al goed gewend aan boord. Hij heeft zijn eigen bedje in de voorpunt als we ergens liggen, en slaapt in de kajuit tijdens het zeilen. Dit omdat a. wij hem dan makkelijker zien en kunnen horen en b. omdat de voorpunt erg op en neer beweegt tijdens het zeilen, niet fijn om te zijn dan.

Hij is inmiddels 13,5 week oud en heeft zijn handjes ontdekt in de zin van dat deze objecten zijn mondje in kunnen. Heel schattig vind ik natuurlijk haha. Hij probeert ook zijn duimpje in zijn mond te steken en soms lukt het. Maar soms wordt hij boos als het niet goed lukt en wordt hij ook boos op zijn fopspeen. Arme jongen ;-)
Ook is hij al lekker aan het kletsen, jammer dat het nog best lang duurt voordat we hem begrijpen...




Hij heeft helaas wel last van spruw. Dit werd steeds erger in zijn mondje. Spruw is een schimmelinfectie, niet ongewoon bij jonge baby's. Op zich ongevaarlijk en Ewans eetlust bleef helemaal goed. Toch niet zoals het hoort en omdat het verergerde zijn we in Brest hiervoor naar de eerste hulp geweest. Na onderzoek door twee lieve zusters, een stagaire die snel 'de dokter ging halen' toen Ewan begon te huilen haha, kregen we dan eindelijk na een paar uur de dokter te spreken. De dokter deed de gedane onderzoeken nog eens dunnetjes over en daarna kregen we eindelijk het recept voor de medicatie. Deze helpt erg goed en de dokter was zo aardig om meteen een extra recept als reserve uit te schrijven, helemaal top! Hij bleek zelf net terug te zijn van een zeil trip naar de Carieb!