El Hierro
was helaas een slecht eiland qua bevoorrading. Dat hadden we ter plekke al
gemerkt. Veel verse producten bleken niet lang houdbaar. Door deze ervaring
hebben we groenten en fruit nog zorgvuldiger uitgezocht. Uiteindelijk kwamen we
redelijk goed uit. We hadden zelfs nog een pompoen, wat aardappels en een paar
appels over bij aankomst op Barbados. Wel bleken de sperziebonen, genoeg voor
drie dagen eten, al na twee dagen zeilen harig. Maar ook zes pakken houdbare
melk en zelfs crackers van El Hierro bleken de einddatum niet te halen en
hebben we onderweg weg moeten gooien. De verse groenten en fruit bewaren we in
2 kratten onder de tafel in de kajuit. De kratten staan op antislip. Wanneer er
ruimte in de koelkast vrij komt, verplaatsen we wat eten van onder de tafel
naar de koelkast. In onze ervaring bleef het groenten en fruit onder de tafel
in het donker en in geventileerde kratten langer goed dan wanneer bewaard in
fruitnetten.