maandag 6 januari 2014

Rolling little baby

Omdat de boot erg rolt en door de onverwachtse ‘beukgolven’, ligt Ewan altijd tussen twee kussens. En dat is ook echt nodig! Zonder zou hij met driedubbel salto van de ene kant naar de andere kant van de bank rollen. Ewan vindt het allemaal best en hij doet er zelfs zijn voordeel mee. Hij kan nu namelijk rollen als de beste! Zowel op zijn rug als terug naar zijn buik. Hij probeert het een paar keer en vaak is er wel een golf die hem helpt (nu voor anker op Barbados kan hij wel zelf op zijn rug rollen, maar terug naar zijn buik lukt niet).

Wat lastiger voor ons is, is Ewan naar bed brengen. Soms ligt hij heerlijk in je armen te doezelen of te slapen en dan wil je hem in die toestand ook in bed leggen. Op een bewegend schip is dat erg lastig. We proberen het als volgt: degene die Ewan heeft seint de ander zo stil mogelijk in…tijd voor actie. Zodra degene met Ewan staat, pakt de ander hem/haar vast om zijn/haar middel. In tandem strompelen we dan zo goed en rustig als mogelijk naar zijn bedje om hem er zo stil mogelijk in te leggen. En o wee als dit proces verstoord wordt door een ´beukgolf´ en wij ons evenwichtig verliezen waardoor Ewan met een schok toch net wakker wordt…..grrrr, zucht, oh neeee. Uiteindelijk worden we er best behendig in met z´n tweeën. Het is jammer dat we geen hand over hebben om een filmpje te maken want het heeft er heel komisch uitgezien.
 


 Foto: Ewans bereik wordt groter….

Tijdens de oversteek lukt het ons om de klok 3 uur terug te zetten. Eén uur meer is nodig voor Barbados-tijd. Dat uurtje moeten we maar aan land inhalen vinden we. Met het terug zetten van de klok wachten we tot Ewan weer eens rond half acht wakker wordt. Als we dan de klok één uur terug zetten, wordt hij de eerste dagen erna meestal rond 6.00 uur wakker wat dan langzaam weer richting 7.30 uur gaat. Aangezien we niet zo heel goed slapen vinden we 3 uur terug al een hele prestatie.