dinsdag 27 augustus 2013

Ria Camariñas

Op 3 augustus vertrekken we op tijd uit Laxe zodat we de hele dag hebben om te zeilen. Het is namelijk een west-zuidwesten wind van 3 Bft dus gaan we kruisen. Kruisend (tegen de wind in zeilen) doen we er veel langer over. Het is heerlijk zeilen, we hebben de genua op en de zon boven onze hoofden. Na een kleine 7 uur zeilen komen we in Ria Camariñas en gaan voor anker bij het plaatsje Camariña (toepasselijk :-) ). We ankeren eerst voor de jachthaven en een dag later voor een mooi strandje in de buurt.

 Ook hier komen we opnieuw een Engels schip tegen, de Hestur, eigenhandig gebouwd door de eigenaars. Het is een jonk  getuigd jacht, makkelijk herkenbaar aan haar karakteristieke zeilvorm en omdat ze in deze regio misschien wel de enige zijn die zo getuigd zijn. Op een middag stappen we bij ze aan boord om hun boot te bewonderen en voor een biertje. Het stel, Dan en Charlotte, zijn ook op weg naar de Carieb. Gezellig dus. We kletsen best lang en komen net op tijd voor Ewans voeding thuis. Een geluk want hun klok stond nog op de Engelse tijd (een uur eerder!).

Hier zien we ook voor het eerst een Nederlands jacht. Het stel met twee kleine kinderen komt even langs om te buurten. Zij zijn op weg naar de Middellandse Zee en hebben vanwege de schoolplicht in Nederland niet meer als een half jaar de tijd, balen hoor.





































Foto: Het leven aan boord gaat bijna door als thuis; Ewan in zijn badje.