maandag 11 november 2013

Gran Canaria - familie Joost op bezoek

Op 24 oktober komt Greetje, de moeder  van Joost, op Gran Canaria langs met zijn oom Jan.  We moeten zelfs een beetje door varen om er op tijd te zijn. Via Arrecife op Lanzarote (hier brengen we nog even een bezoek aan de Ikea) en Las Palmas op Gran Canaria (voor wat inkopen van bootspulletjes) motoren we naar Pasito Blanco, een haven met ankerbaai in het zuiden van Gran Canaria. We varen die tijd helaas veel op de motor omdat er erg weinig wind is en we toch een beetje voortgang willen houden.

Een dag voordat Greetje en Jan landen op Gran Canaria, komen wij aan bij Pasito Blanco. Het is een leuke ankerbaai grotendeels omgeven door een hoge klif. Ook is er een klein strandje en even verderop is het toeristische deel van Maspalomas te zien. Het weerzien is ontzetten leuk, we missen het thuisfront toch best. Greetje heeft een koffer vol spullen meegebracht met naast de nodige nuttige zaken als hamburgers en pindakaas ook een lading aan cadeautjes voor Ewan, de kleine man wordt helemaal verwend haha!
 


Foto: Greetje met Ewan en Jan aan het roer.

Met een auto rijden we naar een brede vulkaan midden op het eiland. Het is een prachtige rit, een steile klim omhoog. We krijgen echter te maken met het andere klimaat, aan de noordzijde van de hoge bergen. Naast dat het kouder wordt (logisch) is het erg bewolkt en gaat het zelfs regenen! Nee, het lijkt Nederland wel haha! Nou, het blijkt dat we de regen nog zeker niet gemist hebben. Met onze korte broeken aan komen we de auto niet meer uit tot we weer in het warme zuiden zijn J.

De andere dagen brengen we door met een kort uitstapje op de boot met een gezellige lunch, samen wat wandelen in de omgeving van het appartement en verder gewoon super gezellig samenzijn! Wel fijn om weer wat familie om ons heen te hebben.


Foto: Vulkanisch landschap van Gran Canaria.


Foto: Zandduinen (groot natuurgebied) bij Maspalomas.