maandag 11 november 2013

Van Spanje naar de Canarische eilanden: Zes dagen op zee

Dit wordt onze langste tijd op volle zee, 3.5 dag was tot nu toe ons record. Nu gaan we er zes dagen over doen. Spannend maar nog meer hebben we zin om te GAAN! Na 1,5 week vastgelegen te hebben in Baiona (Spanje) willen we verder. Omdat we geen zin meer hebben in de lage druk gebieden die Europa en soms ook Madeira teisteren, besluiten we in één ruk naar de Canarische eilanden te zeilen. Op naar zon en warmte inclusief warm zeewater!!

Op 5 oktober (tja, ik loop een beetje achter met mijn blog)) vertrekken we naar Isla Graciosa. We hebben de hele reis de wind van achteren. De eerste dagen schiet lekker op, er staat zo’n 5 bft. Als we net ter hoogte van Afrika zitten zien we een groot lage druk gebied daar naar het noorden trekken. Even lijkt deze onze kant op te komen maar gelukkig is dit niet het geval. Het is net donker aan het worden en we hebben geen zin in veel wind en regen.  Nu kunnen we die nacht opnieuw genieten van een onwijs prachtige sterrenhemel! Tijdens je wacht heb je dat prachtige uitzicht en soms wat lichtgevende algen in het water, beter kan toch niet?

Foto: Handwasje te drogen in kuip, huishoudelijke beslommeringen gaan gewoon door J.

Uiteindelijk wordt de wind minder, de laatste 16 uur doen we zelfs op de motor. We hebben geen zin om te dobberen vlak voor ons einddoel. Ook zijn we het ontzettend schommelen van de boot best zat: we willen weer stil liggen. Deze oversteek valt ons in die zin best zwaar. Door het constante schommelen met heel veel onverwachte schuivers (doordat het golvenpatroon niet regelmatig is met fikse golven er tussen) hebben we moeite met slapen. Je rolt namelijk bijna om in bed, geen succes. Uiteindelijk na 5,5 dag lukt het mij om redelijk comfortabel te slapen. Zal het schommelen dan toch wennen? Als de zon in de vroege ochtend op komt, zijn we blij wanneer we land zien, de Canarische eilanden!



Foto: Joost uitkijkend op de Tenerife en Isla Graciosa, we zijn er bijna!



Foto: Isla Graciosa, onze aankomst.