maandag 11 november 2013

Isla Graciosa

In de ochtend van 11 oktober komt Isla Graciosa, het eerste eiland van de Canarische eilanden die wij aan doen, snel dichterbij. Het landschap is prachtig vinden wij. Het is zeker erg dor en droog maar de aardkleuren zijn divers en vaak met vele roodtinten.  Uiteindelijk varen we met Isla Graciosa aan onze rechterhand en ontzettend hoge  kliffen van Lanzarote aan ons linkerhand naar de beschutte ankerbaai op het eiland. Even zijn wij overweldigd door het aantal boten dat er voor anker ligt, ongeveer 35 boten! Het lijkt een kleine nederzetting.  Het water is er turkoois en we kunnen tot 8 meter diep kijken.

 

Foto: Ankerbaai van Isla Graciosa.

Rond het middaguur gooien we het anker uit, nota bene vlak naast Hestur met onze Engelse vrienden Dan en Charlotte! Ontzettend leuk! Het blijkt dat ze nog even op ons gewacht hebben. Die avond is het tot laat bijpraten en eten, als vanouds J.

Isla Graciosa heeft een innemende relaxte uitstraling. Lekker zwemmen en door een bijna woestijn naar het (erg toeristische) dorpje lopen als de golven wat te hoog zijn voor een ritje in de bijboot. Heel stoer, vind ik, beklimmen wij er een vulkaan. Ik met Ewan in de draagzak. Het valt alles mee, ook doordat het redelijk bewolkt is. Bovenop is het uitzicht prachtig, de lucht is helder en we kunnen ver kijken. Joost is bovenaan wel enigszins teleurgesteld omdat de vulkaan aan één kant half ingestort blijkt. Geen mooie ronde krater. ..

 

Foto: Het dorpje heeft geen verharde wegen en er rijden eigenlijk alleen jeeps.


Foto: Beklimming van de vulkaan (zoek Marije).
 
 
 
 
Foto: Uitzicht op de vulkaan vanaf onze ankerplek.